Курага, На відміну від абрикосів, містить багато клітковини (88% добової норми в 100 г), а це сприяє правильному травленню і відмінній роботі кишечника. Дослідження свідчать, що здоровий мікробіом кишечника здатний знизити ризик ожиріння, а клітковина підтримує належний рівень холестерину та цукру в крові.

Але, зрозуміло, у всьому треба знати міру: здоровій людині достатньо з'їдати на день не більше 100 г кураги, максимум користі можна, можливо отримати від цього продукту, з'їдаючи щодня 3-5 плодів.

Курага: користь сухофрукта Сушений абрикос виділяється величезним вмістом калію, що бере участь у нормалізації водно-сольового балансу, що підтримує м'язовий тонус і роботу серцево-судинної системи. Ароматні ласощі можна включати до раціону діабетиків (помірно), гіпертоніків і людей, схильних до тромбоутворення.