Звичайна калина багата на мінерали, вітаміни та модні нині антиоксиданти. У народній медицині використовують навіть її кору, не кажучи вже про ягоди та кісточки. калини. Причому для настання цілющого ефекту в більшості випадків достатньо п'яти столових ложок самих ягід – або три-чотири чашки відвару (чаю) калини в день.

Якщо у вас проблеми з печінкоютоді використовуйте сік калини або відвар із її ягід. Такий напій має жовчогінний ефект і є аналгетиком, він покращує склад крові, очищає печінка від токсинів, а також допомагає прибрати камені із сечового та жовчного міхура.

Подолати сильний кашель, усунути ознаки бронхіту та ангіни, а також інших респіраторних захворювань допоможе калиновий відвар. Для його приготування потрібно залити перетерті ягоди розтопленим медом у пропорції 1:2, після чого наполягти щонайменше 20 хвилин. Пийте ці ліки потроху протягом дня.