Як є равлики?
- Равлики подаються в мушлі на невеликій сковорідці з поглибленнями, що допомагає утримувати їх на місці. …
- Равлики подаються дуже гарячими, тому черепашку потрібно тримати спеціальними щипцями.
- Вміст слід витягувати за допомогою тонкої вилочки.
Готувати можна, можливо сухопутних, морських, садових та прісноводних молюсків. Серед сухопутних найсмачнішою визнано Helix Pomatia або виноградну равлик – Саме вона стала основою для знаменитого французького ескарго. Для приготування страв беруть дорослих особин, їхня вага зазвичай становить 30-45 грам.
При подачі вам принесуть прилади: щипці та спеціальну вилку із двома зубчиками. Раковину потрібно затиснути щипцями, а вилочкою підчепити равлик і відправити її в рот цілком. Якщо равлики охолонули, то раковину допускається тримати руками (хоча, якщо чесно, це не так вже й зручно!).