산낙지) або саннакчі хве (кор. 산낙지 회) – різновид хве, страви корейської кухні. Є приправленим кунжутним маслом і посипаного кунжутом живого восьминога. Восьминога ріжуть на дрібні шматочки і негайно подають, так що шматочки ще ворушаться.

Восьминога подають до столу ще живим. Береться дерев'яна паличка, засовується восьминогу в ту саму дірку, за допомогою якої він виштовхує з себе воду (а заразом і, пардон, випорожнюється), потім бідний морепродукт обмотують навколо палички, притискають другою паличкою (щоб не розплутався), мачають у гострий соус.

При цьому азіати вірять, що при варінні або смаженні восьминога виходить більшість корисних речовин. Вважається, що вживання восьминога робить людину сміливішою, сильнішою і витривалішою. Крім того азіатам подобається почуття, коли присоски живого молюска лоскочуть небо та язик.

Японці називають усіх восьминогів загалом tako (蛸) і часто подають у вигляді суші або сашимі. Щоправда, всупереч поширеній думці, восьминога тут рідко їдять сирим, тому що він важкувато жується.