Повністю занурювати суші у соєвий соус не можна. У традиційних суші риба не ховається повністю у кульці, а трохи звисає у вигляді хвостика. Макають суші в соус так, щоб цей хвостик поринув у соус, А рис немає. Імбир японці не їдять уприкуску.
Друге: у японській кухні не прийнято мачати суші в соєвий соус. Вважається, що це перебиває смак рису, який вже заздалегідь приготований із додаванням усіх інгредієнтів. Правильніше буде вмочити в соус лише невелику частину сирої риби, яка сама собою більш прісна, ніж рис.
Надлишок соєвого соусу робить все роли однаковими на смак. Дотримуючись правил японського етикету, соус необхідно опускати лише один край ролла, не даючи рису сильно насититися соусом.