Манка – єдина крупа, яка перетравлюється в нижньому відділі кишечника і тільки там всмоктується з його стінок. Вона наповнює організм силою, є гарним засобом на лікування всіх хвороб шлунка. Манка є добрим засобом лікування всіх хвороб кишечника, очищає організм від слизу та виводить жир.

Манка відноситься до глютен-вмісних круп. Тому при непереносимості цього білка вона протипоказана. В іншому випадку з'являються диспепсичні розлади та розвиваються порушення всмоктування.

Манна крупа практично не містить рослинної клітковини, не слабить, тому допомогти травному тракту позбавитися від запорів не в змозі. Каша зміцнює, тому застосовується при наявності діареї для нормалізації випорожнень.

– швидко перетравлюється; – легко засвоюється; – забезпечує організм харчуванням та енергією. Тому страва становить основу лікувальної дієти при гастриті, панкреатиті, виразці та інших хворобах травної системи, а також при патологіях нирок.