Вживання їх у їжу допомагає зміцнити імунітет, покращити кровообіг та загальний стан серцево-судинної системи та ШКТ. Запобігають розвитку цукрового діабету. Знижують рівень холестерину, надають тонізуючу дію на організм. Зміцнюють суглоби та сполучні тканини.

Маслини містять достатню кількість солі, яка затримує вологу в організмі, збільшуючи навантаження на нирки, серце та судини. У поодиноких випадках може з'явитися алергічна реакція, як правило, це розлад шлунка.

маслин і оливок – нестача солей натрію. молока та кисломолочних продуктів – брак кальцію або незамінних амінокислот – триптофану, лізину та лейцину. морозива – нестача кальцію (особливу любов до нього відчувають люди з порушеним обміном вуглеводів).

Маслини багаті жирами, особливо – олеїновою кислотою та омега-9 мононенасиченими жирними кислотами. Крім цього, маслини є відмінним джерелом мінералів (калій, кальцій, фосфор, цинк, залізо), вітамінів (бета-каротин, вітамін Е, D, К), антиоксидантів, біофлавоноїдів та клітковини.