У якісної та свіжої креветки не повинно бути плям або пошкоджень на панцирі. Звертайте увагу на форму: чим сильніше у креветки закручений хвіст, тим вона свіжіша. Розпрямлений хвіст креветки говорить про те, що тим часом, як її виловили з води і зварили минуло більше 5 годин.

Тут важливо не переплутати справжню ознаку зіпсованої креветки – на панцирі та лапках є чорні цятки, а після розморожування жахливий запах. Якщо ви бачите такі креветки, то їсти їх не треба.

Чорні плями та чорні кільця на лапках означають, що креветка стара чи зіпсована. Якщо таку креветку покласти смажитися на сковорідку, вона розвалиться в кашу. Якщо на креветці є жовті плями чи горби, отже, її хімічним розчином намагалися позбавити чорних плям.

Купувати креветки можна: Відрізнити сироморожені та варено-морожені можна за кольором – перші відрізняються темно-зеленим відтінком (їх виловили та одразу заморозили без додаткової обробки), а другі відрізняються легким червоним кольором. Інших варіантів зустріти у продажу не можна.