Раковини живих мідій мають бути цілими, без ушкоджень та тріщин. Запах має бути свіжим, мідії приємно пахнуть морем. Будь-який сторонній неприємний запах – привід насторожитися. Стулки раковин повинні бути закриті.22 May 2019

Фахівці стверджують, що добрі мідії повинні пахнути тільки морем, а якщо є сторонні запахи або неприємний душок, значить, продукт зіпсований. Стулки раковин молюсків повинні бути щільно закриті. Якісні заморожені мідії зазвичай мають світло-жовтий колір, без тріщин на поверхні льоду.

Мідії, або мітілі́ди (лат. Mytilidae) – сімейство морських двостулкових молюсків. Раковина у мідій клиновидно-овальної форми, гладка (в довжину до 20 см), забарвлення – жовтувато-зеленого, золотисто-коричневого та фіолетового квітів, усередині поверхня – перламутрова.

Які мідії можна, можливо є, а які – не можна Однозначно – річкові мідії вживати в їжу не можна. Хоч би як вас переконували. Спочатку морські та океанічні мідії видобувалися природним шляхом у прибережних зонах, де мешканці могли собі дозволити є їх свіжими.