У внутрішній оболонці мигдалю міститься 9 різних фенольних сполук, які мають високу антиоксидантну здатність. Також у мигдалі багато фітостеролу – 118 міліграмів бета-стеролу на 100 грамів сирих горіхів. – Бета-стерол добре всмоктує холестерин. , – Каже професор.Jun 12, 2022

Фундук, мигдаль, кешью, арахіс, а також волоські, кедрові, бразильські – це ті горіхи, які можна їсти при підвищеному холестерині.

Грецькі горіхи, мигдаль та інші горіхи Горіхи багаті мононенасиченими та поліненасиченими жирними кислотами, які надають сприятливий вплив на здоров'я серця та серцевих судин та знижують рівень холестерину. На день слід з'їдати жменю різних горіхів – мигдаль, грецькі горіхи, фундук, фісташки, кедровий горіх.

У горіху багато незамінних жирних кислот омега-3 – зокрема, альфа-ліноленової. У комплексі з антиоксидантами омега-3 дбає про здоров'я мозку: покращує пам'ять, нормалізує когнітивні функції, оберігає від розвитку різноманітних розладів тієї ж депресії.