Пересушені та пошкоджені плоди сміливо викидайте. Стиглі фініки промийте три рази під проточною холодною водою. Особливо ретельно мийте блискучі плоди, тому що на них міститься найбільша кількість воску. Після того, як ви вимиєте фрукти, викладете їх на паперовий рушник, щоб він увібрав вологу.11 Jun 2020
А щоб продовжити термін зберігання продукту після всіх маніпуляцій фініки додатково обробляють харчовим воском, цукровим сиропом та сірчистим газом. Саме тому фрукти важливо ретельно промивати, інакше корисні. фініки можуть стати небезпечними для здоров'я.
Як і інші сухофрукти, фініки часто обробляють сірою або іншими хімікатами, які продовжують термін зберігання сухофруктів, роблять їх глянсовими та привабливішими на вигляд. До того ж, фініки можуть вимочувати у цукровому сиропі. У результаті замість натурального перекушування можна отримати порцію хімії та цукру.
Застосування фініків у кулінарії У більшості випадків вони стають десертами — плоди вживають у «чистому» вигляді, видаливши кісточку, а іноді «фарширують» горіхами, марципаном чи цукатами. У багатьох країнах фініки прийнято вживати з молоком чи сиром.