Достатньо просто перебрати та видалити домішки. Також не передбачено промивання для кукурудзяної та ячної крупи. Вони просто очищаються від сміття за допомогою сита чи вручну.Nov 11, 2021

Ячка – це січка із гострими кутами, у складі якої багато крохмалю. Саме через нього і не рекомендується промивати ячну крупу.

Не потрібно промивати манку, вівсянку або геркулесові пластівці. Ці продукти швидко вбирають воду та стають непридатними для їжі. Не слід замочувати та промивати кус-кус. Цю крупу можна перебрати вручну.

Промиванні піддається вся крупа, за винятком манки та геркулеса. Крупи промивають вручну, теплою водою, з розрахунком на 1 кг зерна приблизно 2.5-3.5л води. Ретельному промиванню потрібно піддавати зерно доти, доки зливна вода не буде зовсім прозорою.