За допомогою шумівки перевірити готовністьЯкщо при легкому ударі по поверхні рису звук буде глухим, у плові необхідно буде зробити кілька наскрізних проколів за допомогою тонкої дерев'яної шпажки. Потім накрити кришкою, зменшити вогонь до мінімуму і залишити на 30 хвилин.

Коли рис, м'ясо та інші складові плову томляться на повільному вогні, вони обмінюються смаками і виходить дуже смачна та ароматна страва. Не варто забувати, що після того як доданий рис, перемішувати плов не можна, інакше замість розсипчастої смачної страви вийде каша з м'ясом.

У той момент, коли рис повністю вбере воду, не перемішуючи, зберіть рис до центру, надаючи плову форму гірки. За допомогою дерев'яної полички зробіть у плові кілька дірок аж до дна казана. У вийшли дірки додайте ще трохи розчавленої зіри.