Віскі (англ. whisky або whiskey; скотс whiskey, Брет. wiski, ірл.
Віскі | |
---|---|
Країна походження | Ірландія Шотландія |
Фортеця | 40—65% |
Тип | Міцний спиртний напій |
Медіафайли на Вікіскладі |
Бурбон (Bourbon) роблять із кукурудзяного сусла. Найкращі та відомі марки віскі цього типу, які у Росії добре знають любителі, – це Jack Daniels, Jim Beam, Wild Turkey, Four Roses. Купажований віскі (Blended whisky) одержують у результаті змішування у певних пропорціях солодових та зернових сортів.
Отже, віскі буває солодовим, зерновим та купажованим. Ще є бурбон, але про це згодом. Солодовий віскі, або malt whisky – це віскі, який отримують з чистого ячмінного солоду, не змішуючи його із зерновим віскі (Grain whisky). Солодовий віскі має кілька підвидів.