Радимо класти сіль у воду до самих макарон. Правильна пропорція солі: 10 г на 1 літр води. Чим товщі обрані макаронитим довше вони варяться. Середній час приготування пасти – від 7 до 15 хвилин у воді, що вже закипіла.

Відповідні приправи для страв з макаронами.

  • Мускатний горіх
  • Орегано
  • Базилік
  • Кмин
  • Часник
  • Коріандр
  • Паприка
  • Перець червоний

Закиньте макарони у киплячу воду, перемішайте, дочекайтеся закипання і трохи зменшіть вогонь. Накривати їх кришкою не потрібно, щоб вода не википіла. До закипання макарони потрібно кілька разів добре перемішати. Після закипання дрібні макарони варять 6 хвилин, а великі або довгі – 8-9 хвилин.