Але каштани можуть бути не тільки печеними або смаженими – їх можна, можливо варити, використовувати при приготуванні тортів, тістечок, морозива, цукерок та інших кондитерських виробів. Сухі горіхи розмелюють і додають у пшеничне борошно, в деяких країнах каштан став "другим хлібом". Використовують їх як замінник кави.
У кулінарії каштани застосовують як для солодких, так і для гострих страв. Ними фарширують індичку, а також інші види птиці та дичини. З каштанів роблять паштети та супи, їх використовують як доповнення до м'яса та овочів. З нього роблять борошно, додають як начинку в пироги та салати.
Свіжоморожені каштани потрібно попередньо обсмажити і потім використовуватискажімо, в супі з білими грибами. А свіжі неочищені горіхи треба надрізати, накрити фольгою і запікати в духовці близько 20 хвилин, після чого посолити і просто так, як їдять насіння або кукурудзу.
Далі очищені каштани можна смажити, тушкувати, варити чи запікати. Наприклад, на Корсиці, з каштанового борошна роблять хліб, тістечка та пиво, каштани використовуються як гарнір до тушкованого м'яса, є навіть суп з каштанів з цибулею та часником на м'ясному бульйоні.