Оболонки арахісу використовуються у виробництві мила, косметики, дерев'яних плит, пластику та лінолеуму і т. д. В даний час, шкірка арахісу обробляються по дерев'яному гранулятору в гранули як палива біомаси для обігріву будинку, квартири і т. д.

Щільну зовнішню арахісову оболонку їсти не можна. Вона не принесе жодної користі для організму, тільки викличе складнощі із травленням. Червоне лушпиння, що покриває ядро ​​горіха, вживати в їжу не тільки можна, а й корисно. Вона містить фолієву кислоту, вітаміни, амінокислоти, рослинні жири, мінерали.

Можно використовувати шкаралупу горіха та для створення дренажного шару при висадженні саджанців декоративних та плодових культур, а також для створення високих грядок на городі. Але шкірка горіха може стати в нагоді як дренаж і в невеликих кількостях при вирощуванні розсади або кімнатних рослин.