Щоб перевірити готовність підсмажується птахи, проткніть її довгу дерев'яну паличку. Якщо в місці проколу виділяється прозорий сік і паличка входить у м'ясо без утруднень, значить, птах готова.

Звертайте увагу на консистенцію, колір м'яса і жиру, що з нього випливає. Хочете соковите м'ясо, проколіть його: якщо сік світлий, отже, вирізка готова. Але не проколюйте м'ясо занадто часто, так воно втратить усі соки і стане сухим та несмачним.

У м'ясі потрібно зробити легкий надріз, якщо починає витікати безбарвний і прозорий сік – м'ясо готове (ставиться до птиці, свинини та яловичини). Для яловичини та качиної грудки прийнятний рожевий відтінок м'ясного «соку» – м'ясо такого ступеня готовності особливо цінують справжні м'ясоїди та гурмани.