А тепер чим же можна загуснути вершки, якщо вони все ж таки не збиваються в міцну піну навіть при дотриманні всіх правил. Змішуємо 2 столові ложки цукрової пудри та 1 столову ложку крохмалю. Цього вистачить на 300 мл вершків. Перемішуємо на низьких оборотах і даємо постояти хвилин 10 – 15.
Другий спосіб – додавання борошна Тоді можна, можливо використовувати борошно. Візьміть рівні частини борошна і холодної води та зміщуйте їх віночком у чашці до отримання однорідної суміші. Поступово влийте її у вершковий соус. Після цього проваріть соус на повільному вогні приблизно 5 хвилин, щоб позбавитися смаку сирої борошна.
У магазинах бувають у продажу спеціальні загусники для вершків, але багато хто скаржиться, що не завжди їх можна, можливо знайти. Однак загусники для вершкового крему дуже просто зробити в домашніх умовах. Для цього необов'язково бігти до магазину. Як такі загусники використовують желатин і кукурудзяний. крохмаль.
Загустити рідкий крем можна желатином, крохмалем або борошном, цукровим сиропом, яйцями та крохмалем, а також спеціальним загусником крему, які можна зустріти на магазинах прилавків. До речі, останній варіант підійде практично для будь-якого крему.