Щоб уникнути отруєння грибамипам'ятайте, що не можна: пробувати гриби під час збору; наражати на гриби кулінарної обробки через день і більше після збирання; маринувати чи солити гриби в оцинкованому посуді та глиняному глазурованому посуді; зберігати гриби в теплі – це продукт, що швидко псується.

Симптоми отруєння грибами з'являються не відразу, через 8 – 12, а іноді навіть через 35 годин! Хворого нудить, він починається блювання, з'являються сильні болі у животі, пронос, холодний піт, відзначаються слабкість, судоми, ослаблення серцевої діяльності.

Перша допомога при отруєнні грибамипри прояві симптомів, необхідно негайно викликати лікаря або, по можливості, доставити постраждалого до найближчої лікарні; • до приїзду лікарів необхідно промити потерпілому шлунок, для цього потрібно дати випити тричі по 2 склянки води кімнатної температури, а потім …

Вирізняють такі симптоми отруєння грибами внаслідок порушень правил консервації: раптова нудота та блювання; болі та різі в животі; інтенсивний головний біль; лихоманка; розширення зіниць; порушення координації рухів; зміни свідомості.