Хрін використовується як загальнозміцнюючий засіб. Він стимулює апетит, нормалізує роботу ШКТ, посилює вироблення шлункового соку, активізує метаболізм. Кошти з хрону використовують для лікування гастриту зі зниженою кислотністю, а також при атонії кишківника.

Настоянку з перетертого кореня Використовують зовнішньо для виведення ластовиння, як дезінфікуючий засіб при забитих місцях і саднах, дерматитах і грибкових хворобах на шкірі. Можна використовувати і як зігрівальний засіб при ревматизмі, ішіасі, невралгії, переохолодження тощо.

Коріння використовують для приготування різних соусів та майонезів, які є незамінною приправою до холодця, рибного заливного, а також до інших м'ясних страв (смажене/копчене м'ясо, сосиски, шинка, язик тощо).