Насіння і горіхи використовують і як самостійне перекушування, так і як додатковий інгредієнт у стравах. У них міститься все те, що так необхідно клітинам мозку: вітаміни груп Е та В; фолієва кислота; жирні кислоти Омега-3 та Омега-6 та ін., мінерали, у тому числі магній та калій.

За даними асоціації, зловживання насінням призводить до нагромадження в організмі натрію. Надлишок цього елемента є однією з причин збільшення ваги та рівня холестерину, появи захворювань серця, судин, шлунка. А півсклянки лушпиння вчені прирівнюють до пачки цигарок.

— У них багато позитивних терапевтичних властивостей. Наприклад, у них досить багато магнію, який добре діє на нервову систему. Це важливо, оскільки зараз практично все у хронічному стресі, та насіння тут були б дуже корисні, – наводить слова дієтолога.