Щоб швидко відновити продукт і зробити ніжним і молочним, достатньо на 1:00 завантажити його в ємність з молоком, після чого можна використовувати за призначенням. Однак не всі сири розм'якають, просто полежавши у молоці. Якщо цього не сталося, молоко треба підігріти, потім знову покласти сир.
Тверді сири Його потрібно натирати або ламати на шматки спеціальним ножем. Для цього використовується ніж для Пармезану, коротке лезо якого коле голівку сиру, як шматок льоду. Цим ножем також можна бити халву, щербет та інші схожі за консистенцією продукти. Пармезан, Чеддер, Пекоріно, Грана Падано та ін.
Для початку сир треба порізати кубиками та завантажити в блендер. Далі подрібнюйте його на середній швидкості, поступово переходячи на вищу. Регулюйте розмір крихти.