Нога барана – або баранячий окіст – Найменш жирна частина барана, з якої рекомендують починати експерименти з приготування баранини.
Баранья нога — задня частина туші барана, відома і як баранячий окіст. Баранину ногу найчастіше запікають і коптять.
Опис Хамон – це великий шматок в'яленого та солоного м'яса – в основному, задньої ноги свині. Однак для тих, кому є свинину не дозволяє релігія або просто більше до смаку баранина є також хамон з баранячої ноги.
Частини баранячої туші та їх кулінарне застосування
- Тушені страви: лопатка, шийна частина, задньої ноги.
- Гриль: корейка, окіст.
- Плов: лопатка, вирізка, грудна частина. …
- Рагу: гомілка, шия, грудинка.
- Шашлик: окіст, спинно-лопаткова та задня частини туші.
- Супи та відварене м'ясо: шийна частина, грудинка, лопатка.
- Стейк: задня нога.