Нога барана – або баранячий окіст – Найменш жирна частина барана, з якої рекомендують починати експерименти з приготування баранини.

Баранья ногазадня частина туші барана, відома і як баранячий окіст. Баранину ногу найчастіше запікають і коптять.

Опис Хамон – це великий шматок в'яленого та солоного м'яса – в основному, задньої ноги свині. Однак для тих, кому є свинину не дозволяє релігія або просто більше до смаку баранина є також хамон з баранячої ноги.

Частини баранячої туші та їх кулінарне застосування

  • Тушені страви: лопатка, шийна частина, задньої ноги.
  • Гриль: корейка, окіст.
  • Плов: лопатка, вирізка, грудна частина. …
  • Рагу: гомілка, шия, грудинка.
  • Шашлик: окіст, спинно-лопаткова та задня частини туші.
  • Супи та відварене м'ясо: шийна частина, грудинка, лопатка.
  • Стейк: задня нога.