Тобіко (Яп. 飛子) – японська назва ікри риб, що належать до сімейства леткі риби, яка застосовується при приготуванні різноманітних видів суші. Найчастіше використовується як інгредієнт ролів Каліфорнія.

тобіко Ікру тобіко. Її добувають із летючої риби, що мешкає в солоних водах океанів та морів. Її дрібна розсипчаста структура дозволяє використовувати тобіко, як обвалки, так і для начинки. Один із найпопулярніших серед гурманів рол Каліфорнія приготовлений з використанням саме цієї ікри.

І те, і інше – це ікра, яку використовують для приготування ролів. Обидва види мають маленькі ікринки (набагато менше ікри лосося), яскравий, зазвичай червоний або помаранчевий колір (буває ще чорна, зелена, жовта або лілова), а також і тобіко, і масаго – додають у роли.

Ікра Тобіко Макі червона – це ікра летючої риби, яка використовується у приготуванні багатьох видів ролів, суші, сашимі та інших страв японської кухні. За допомогою червоний ікри можна приготувати знамениті японські суші. Тобіко», які прикрасять будь-який стіл і припадуть до смаку всім любителям азіатської кухні.