Те, що міститься відразу за бруском вуличної рамки, і називається забрусом, Як би скорочено. Склад забрусу – це віск. Саме воском бджоли запечатують стільники. Бджоли приступають до запечатування сотень рівно в той момент, коли мед дозрів.

Забрус є верхні кришечки бджолиних стільників. Заповнені медом воскові стільники бджоли запечатують особливою речовиною, яка містить секрет воскових залоз бджіл, прополіс, квітковий пилок і секрет слинних залоз. Отже, забрус – це природний конгломерат біологічно активних речовин.

Зябрус, або друк меду – продукт бджільництва, що залишається від зрізання верхньої частини (кришечок) запечатаних сот; буквально це те, що розташоване за бруском вуличної рамки; складається із воску.

Забрус – природний антибіотик, застосовується при лікуванні гаймориту, бронхіту, шлунково-кишкового тракту, допомагає позбавитися алергії, підвищує імунітет. Це унікальний антисептичний продукт, який дозволяє зберігати мед у свіжому стані, маючи у своєму складі велику кількість біологічних речовин.