За описом шнитт-цибуля нагадує звичайний зелений цибуля з тонким пір'ям, Котрий називають різанцем, швидким і резуном.

Цибуля-слизун Вони плоскі, м'ясисті, із закругленими краями. Їхня довжина – близько 40 см, а ширина – від 1 до 3 см. На зрізі листя виступає слизовий сік, за цю рослину і отримала свою назву. У цибулі-слизуна є несправжні цибулини (діаметром близько 2 см), які прикріплюються до кореневища.

Пір'я ріпчасте цибулі їстівні, але грубуваті.

  • Цибуля ріпчастий Цибуля-батун (Allium fistulosum) …
  • Цибуля-батун Цибуля-слизун (Allium nutans) …
  • Цибуля-слизун Шнітт-цибуля (Allium schoenoprasum) …
  • Шнітт-цибуля Цибуля запашний (Allium ramosum) …
  • Цибуля запашний Цибуля-порей (Allium porrum).
  • Цибуля-порей Цибуля-шалот (Allium ascalonicum) …
  • Цибуля-шалот …
  • Черемша

Шніттцибуля у кулінарії В міру гостра, соковита і запашна зелень шнітцибулі як не можна краще підходить для приготування зелених салатів, гарна в омлетах та соусах, прикрасить собою смак м'ясних, рибних та овочевих страв. Шніттцибулю можна заготовити про запас – шляхом сушіння або засолювання (калоризатор).