За описом шнитт-цибуля нагадує звичайний зелений цибуля з тонким пір'ям, Котрий називають різанцем, швидким і резуном.
Цибуля-слизун Вони плоскі, м'ясисті, із закругленими краями. Їхня довжина – близько 40 см, а ширина – від 1 до 3 см. На зрізі листя виступає слизовий сік, за цю рослину і отримала свою назву. У цибулі-слизуна є несправжні цибулини (діаметром близько 2 см), які прикріплюються до кореневища.
Пір'я ріпчасте цибулі їстівні, але грубуваті.
- Цибуля ріпчастий Цибуля-батун (Allium fistulosum) …
- Цибуля-батун Цибуля-слизун (Allium nutans) …
- Цибуля-слизун Шнітт-цибуля (Allium schoenoprasum) …
- Шнітт-цибуля Цибуля запашний (Allium ramosum) …
- Цибуля запашний Цибуля-порей (Allium porrum).
- Цибуля-порей Цибуля-шалот (Allium ascalonicum) …
- Цибуля-шалот …
- Черемша
Шнітт–цибуля у кулінарії В міру гостра, соковита і запашна зелень шніт–цибулі як не можна краще підходить для приготування зелених салатів, гарна в омлетах та соусах, прикрасить собою смак м'ясних, рибних та овочевих страв. Шнітт–цибулю можна заготовити про запас – шляхом сушіння або засолювання (калоризатор).