Регіональні назви Цій страві є й інші назви: в різних областях Росії — картопляні оладки, драники, якорки, теруни, деруни, терунці, терунки (у ашкеназьких євреїв Удмуртії та Татарстану зафіксовано варіант вимови «крезлики»);

Картопляні оладки – популярна страва у всіх країнах, де їдять картоплю. У Росії воно відоме під ім'ям «драніки», яке запозичене у білорусів. А ось Франції? Про те, як і з чим французи їдять свої драніки, як вони їх називає, розповідає Таня Мер, яка веде колонки.Французька багет».

Як називають #драніки в різних країнах: Білорусьдраники; Ізраїль та єврейська діаспора – латкес; Литва – bulviniai blynai (картопляні млинці);

Драніки Знамениті драніки (Reibekuchen) або картопляні оладки (Kartoffelpuffer) по-саксонськи подають з скибочкою чорного хліба та фруктовим пюре: яблучним, грушевим або сливовим. На заході Німеччини в картопляну масу воліють додавати попередньо обсмажену терту цибулю і жменю меленого чорного перцю.