Рістретто Рістретто по праву можна назвати найміцнішим, найгіршим і підбадьорливим кавовим напоєм. Причина такого смаку криється у способі приготування: для ристретто використовують об'єм води, менший, ніж для еспресо. Зазвичай це 7 г кавових зерен на 15-20 мл води.

Еспресо є міцним Чорна кава із золотистою пінкою, приготовлений у кавомашині. Одна порція – 30-35 мл.

Ristretto (Рістретто) – найбільший міцний кавовий напій. Пропорції ристретто: 7 г на 20-25 мл води. Для його приготування мелений кава пресують та екстрагують під тиск 9 бар протягом 15 секунд. Багато хто вважає, що ристретто містить дуже велику порцію кофеїну, проте це не так.

ВИДИ КАВА: ЕСПРЕССО, КАПУЧИНО, АМЕРИКАНО – ЯК РОЗІБРАТИСЯ?

  • Доппіо. Власне це лише подвійна порція звичайного еспресо. …
  • Рістретто. Вирізняється високою дозою кофеїну. …
  • Романів. Ще один італійський варіант. …
  • Американо. …
  • Лунґо. …
  • Коретто.