Рістретто Рістретто по праву можна назвати найміцнішим, найгіршим і підбадьорливим кавовим напоєм. Причина такого смаку криється у способі приготування: для ристретто використовують об'єм води, менший, ніж для еспресо. Зазвичай це 7 г кавових зерен на 15-20 мл води.
Еспресо є міцним Чорна кава із золотистою пінкою, приготовлений у кавомашині. Одна порція – 30-35 мл.
Ristretto (Рістретто) – найбільший міцний кавовий напій. Пропорції ристретто: 7 г на 20-25 мл води. Для його приготування мелений кава пресують та екстрагують під тиск 9 бар протягом 15 секунд. Багато хто вважає, що ристретто містить дуже велику порцію кофеїну, проте це не так.
ВИДИ КАВА: ЕСПРЕССО, КАПУЧИНО, АМЕРИКАНО – ЯК РОЗІБРАТИСЯ?
- Доппіо. Власне це лише подвійна порція звичайного еспресо. …
- Рістретто. Вирізняється високою дозою кофеїну. …
- Романів. Ще один італійський варіант. …
- Американо. …
- Лунґо. …
- Коретто.