Арак (arak) – міцний алкоголь, що отримується перегонкою різної сировини з наступним наполяганням на анісі. Його аналогами можна вважати алкоголь, який отримується в деяких країнах за схожою рецептурою: мастику, узо, самбуку, ракію та ін.

Напій готують з кумису, що сильно перебродив, із вмістом алкоголю 5—6 %. В результаті дистиляції виходить арак міцністю близько 30 градусів, іноді роблять другу перегонку. Протягом XX століття арак у цих країнах був повністю витіснений звичайною російською горілкою, яку теж називають араком.

Саме так, просто з льодом або розбавленим холодною водою – прийнято пити анісову горілку. І краще у нешироких високих склянках. Або ж пити його як лікер, але в жодному разі не як горілку залпом із чарки. І взагалі, Арак вважається аперитивом, який п'ють до їжі.