Фуа Гра (фр. foie gras "жирна печінка") – спеціальним чином приготована печінка відгодованої гуски або качки.

Розмір призначений для фуагра печінки може вдесятеро перевищувати розмір звичайної гусячої або качиною. А процес вирощування птиці для виробництва делікатесу настільки затратний, що стає зрозумілим, чому фуагра таке дороге. У магазинах Франції воно зазвичай продається за ціною від 20€.

Фуагра у ресторані «Золота черепаха» подається на французькій булочці бріош ​​із фісташками. Це дві скибочки качиної печінки, обсмажені буквально на кількох краплях оливкової олії. Витончений, вишуканий смак страві надають додані яблучка у вині та соус із лісових ягід з коньяком. 250 гр., 1100 руб.

Суд одноголосним рішенням встановив, що закон про заборону виробництва та продажу фуагра був призначений для запобігання жорстокості тваринам, і держава забороняє жорстокі продукти заради захисту тварин. 7 січня 2019 року Верховний суд США відмовився переглядати справу та заборону на фуагра залишився чинним.