Грудинки, стегенця, корейки, балики, ковбаси, буженина, ще десятки найменувань – це всі продукти із групи м'ясних делікатесів.

Шпик солоний або копчений. Використовується жировий прошарок свинячий туші. Солоний шпик піддається тільки посолу, а копчений – копчення холодним методом.

Одне з них — прушт — сиров'ялене або сирокопчене м'ясо яловичини, свинини, навіть баранини. Вихідна сировина та способи її обробки в кожній країні свої, але результат незмінно чудовий, а головне унікальний і невідтворюваний.

Види м'ясних копченостей

  • Рулет. Готується з стеген, з яких попередньо видалені всі кістки. …
  • Корейка. Використовується частина спини свинячої напівтуші. …
  • Грудинка. Готується з грудобрюшної частини свинячої туші разом із ребрами та хрящами. …
  • Бекон. …
  • Карбонад. …
  • Буженина. …
  • Шийка. …
  • Шинка.