Свіже або висушене коріння кінзи (коріандру) додають у бульйони або запікають з овочами та іншими коріннями на деку. Коріння коріандру дає більш глибокий і пряний аромат, ніж свіжа зелень, і їх не так шкода піддавати термічній обробці.
Коріння кінзи мають чистий білий центральний стрижневий корінь, який покритий маленькими, схожими на волосся коріннямякі зазвичай мають більш темний відтінок засмаги. Вони мають ароматний, трохи гострий смак, який більш гострий, ніж зазвичай використовується листя.
Коріандр посівний, або Коріандр овочевий, розг. Кінза (лат. Coriándrum sátivum) – однорічна трав'яниста рослина роду Коріандр (Coriandrum) сімейства Парасолькові (Apiaceae).
Склад та властивості Коріандр корисний при пухлинах та набряках, діареї, виразках у роті, анемії, менструальних розладах, кон'юнктивіті, захворюваннях шкіри, високому рівні цукру в крові; він також сприяє хорошому травленню, підтримує здоров'я очей.