Помпа-дозатор для сиропів – один із найнеобхідніших пристроїв для порційного додавання сиропів у напої. Завдяки їх використанню можна уникнути патьоків, пляшка завжди буде сухою та чистою. Помпа-дозатор накручується на шийку пляшки і не знімається, поки сироп не закінчиться.

Гейзер або дозатор для пляшок (англ. pouring spout) – барне пристосування, що одягається на шийку пляшки (насадка на пляшку), необхідне для рівномірного, акуратного та точного розливу напоїв.

Дозатор виконаний у формі крана, що дозволяє наливати олія або оцет без патьоків по пляшці і точно відміряти необхідну кількість рідини. Аналогічні дозатори застосовують усі професійні шеф-кухарі. Дозатор також захищає вміст пляшки від пилу та комах. Його легко відкрити.