Круглі грилі-барбекю Історія приготування пиши у глиняному посуді круглої форми (mushikamado) має більш ніж 2000-річну історію. Сьогодні таке обладнання називається "камадо" і використовується як любителями грилінгу, так і професіоналами в ресторанах, відмічених мішленівськими зірками.

Типи грилів Два найбільш популярні види гриля, призначених для використання на відкритому повітрі, – вугільний гриль сферичної форми та газовий грильпрацює на пропані або природного газу. Вони можна приготувати продукти над прямим чи непрямим жаром, також можна закоптити продукти.

Керамічний вугільний гриль – справжній прорив у сфері вуличного приготування їжі. Така конструкція дозволяє готувати смачні страви. А все завдяки особливому матеріалу – кераміці. Вона максимально рівномірно розподіляє тепло по всьому об'єму чаші.

Насамперед, така форма сприяє найефективнішому теплообміну між джерелом тепла та продуктом. Незважаючи на що першим виробником круглого вуличного гриля з кришкою була американська компанія Weber, сьогодні існують інші бренди, які виробляють круглі грилі і грилі у формі яйця.