Сікач кухарський (кухонний) Використовується для обробки їжі: м'яса, туш тварин, овочів, коренеплодів і так далі.

Гійм'якеш чи габалінський ніж, як його ще називаютьродом з Азербайджану. Гіймякеш – (дослівно «робить рубане м'ясо») традиційний азербайджанський важкий кухонний ніж (сокира) для рубання м'яса у фарш на колоді. Застосовується в парі для дворучної рубки. Ці сокири повністю замінюють м'ясорубку.

Для обробки м'яса використовують різні ножі, а для його рубання – кухонний міні сокирка чи тесак. Невеликий ніж сокиру м'ясника застосовується, коли необхідно розділити м'ясо на порційні шматки або розрубати кістки та хрящі. Він незамінний на кухні ресторанів, кафе чи будь-якому будинку, якщо господарі люблять готувати.

Кухонні сокири Samura чудово демонструють, якою має бути рукоятка: круглою, щоб рука не втомлювалася, і з невеликими улоговинками для пальців, щоб уникнути слизькості. Ріжуча кромка. Вона має бути гострою з двох сторін, класичне японське лівостороннє заточування не підходить.