Бараніна – М'ясо баранів (овець) при вживанні в їжу. М'ясо молодого ягняти називається ягнятина (до 1 року).

Бараніна Бараніна м'ясо домашньої вівці віку від 1 до 3 років. У м'яса інтенсивний червоний колір, воно містить значну кількість жиру та досить щільне за консистенцією. У м'яса яскравий, насичений смак, який має чимало шанувальників. Часто кажуть, що баранину треба розкуштувати, перш ніж звикнути до її смаку.

М'ясо ягняти, або ягняти цінується завдяки унікальним смаковим характеристикам, широким можливостям використання в кулінарії. Цей продукт не заборонено жодною релігією світу, за винятком релігійних течій, які використовують як догму повну відмову від м'яса.

Рагу: гомілка, шия, грудинка. Шашлик: окіст, спинно-лопаткова та задня частини туші. Супи та відварене м'ясо: шийна частина, грудинка, лопатка. Стейк: задня нога.