Поточна версія сторінки поки що не перевірялася досвідченими учасниками і може значно відрізнятися від версії, перевіреної 13 вересня 2021; перевірки вимагає 1 редагування. Ягнятина – М'ясо молодих баранів та овець (ягнят віком до одного року; м'ясо більш дорослого барана (вівці) називається баранина).

У вузькому значенні під вівцями мають на увазі самок домашньої вівці, тоді як самців зазвичай називають баранами. Молоді самки, які досягли статевої зрілості, називаються яскравими, а потомство — ягнятами.

Самець – баран, самця – вівця, дитина – Ягня, діти – ягнята.

У Росії ягнятами (або баранчиками) називають баранів та овець віком до року, причому всередині цієї категорії є свій поділ. Молочним ягняти вважається ягня до трьох місяців, від трьох до восьми місяців це вже молодий нагуляний баранчик, і вже далі – класична молода баранина.