Кинза – пряно-ароматична однорічна рослина сімейства парасолькових. У кулінарії використовується свіжа та сушена зелень (її та називають кінзою) і сушене насіння, цілі або мелені (їх називають коріандром). У молодих листя гіркуватий смак, різко-пряний аромат.
Коріандр посівної, або Коріандр овочевий, розг. Кінза (лат. Coriándrum sátivum) – однорічна трав'яниста рослина роду Коріандр (Coriandrum) сімейства Парасолькові (Apiaceae).
Покращує травлення, зміцнює кістки, зменшує набряки, виводить токсини з організму, знижує тиск, бореться з алергією, допомагає при хворобах очей… І, звичайно, надає цікавого смаку стравам. Кінза або коріандр – однорічна трав'яниста рослина роду Коріандр (Coriandrum) сімейства Парасолькові (Apiaceae).
Кінза (коріандр) – Coriandrum sativum L. Зелена приправа та пряне ароматне насіння. Однорічна, пряна, скоростигла рослина висотою 40-70 см. Свіжу зелень і насіння використовують для ароматизації кулінарних та хлібних виробів.