Знежирене молоко Це молоко після сепарації – процесу поділу жирної частини та молока. У побуті вважається, що жиру в ньому немає, але це не так. Зовсім без жиру зробити молоко не можливо, тому, якщо придивитися до упаковки, можна знайти інформацію про невеликий вміст жиру.
Знежирене молоко є побічним продуктом сепарації найбільш цінного продукту — вершків (використовуваних, своєю чергою, як самостійний продукт, чи виробництва вершкового масла, сметани, каймака, молочних десертів), становлячи 60—65 % від загальної маси сухої речовини вихідної цільної молока та близько 90 % від …
З знежиреного молока можна, можливо приготувати панкейки, млинці, сирну запіканку, пироги, чізкейки, торти і навіть пасочки! Дайте волю фантазії, і ви отримаєте чудові насолоди з натуральних продуктів.
Сепарують проціджене свіже молоко (краще – парне, холодне – нагрівають до 30-35 ° С). Пастеризоване або кип'ячене молоко сепарується гірше, з більшими втратами жиру.