Праліне (фр. praliné) – густа жирна маса з перетертих смажених горіхів і цукру, з можливими додатковими компонентами (кондитерським жиром, какао-олією, ваніліном), з масовою часткою горіхового жиру не менше 10%. Праліне в основному використовують для начинки цукерок та шоколаду.

Сьогодні відповідаємо на ці та багато інших питань, вивчаючи види та особливості популярних начинок для цукерок з шоколаду.

  • Праліне Праліне як окремий десерт першим приготував кухар герцога Плессі-Пралін. …
  • Рецепт домашнього праліне.
  • Суфле …
  • Рецепт домашніх шоколадних цукерок «Суфле».
  • Пекан …
  • П'ємонтський горіх.
  • Мармелад …
  • Ганаш

Під цукерками розуміється кондитерський виріб, виготовлений із шоколаду, карамелі або цукрового сиропу. Це чудові ласощі, при правильному та розумному вживанні може принести організму велику користь.