Праліне (фр. praliné) – густа жирна маса з перетертих смажених горіхів і цукру, з можливими додатковими компонентами (кондитерським жиром, какао-олією, ваніліном), з масовою часткою горіхового жиру не менше 10%. Праліне в основному використовують для начинки цукерок та шоколаду.
Сьогодні відповідаємо на ці та багато інших питань, вивчаючи види та особливості популярних начинок для цукерок з шоколаду.
- Праліне Праліне як окремий десерт першим приготував кухар герцога Плессі-Пралін. …
- Рецепт домашнього праліне.
- Суфле …
- Рецепт домашніх шоколадних цукерок «Суфле».
- Пекан …
- П'ємонтський горіх.
- Мармелад …
- Ганаш
Під цукерками розуміється кондитерський виріб, виготовлений із шоколаду, карамелі або цукрового сиропу. Це чудові ласощі, при правильному та розумному вживанні може принести організму велику користь.