Діжестів (від лат. digestivus, фр. digestif «засіб, що сприяє травленню») – загальна назва напоїв, які подають після їжі.

Класичні дижестиви Виділяють кілька категорій напоїв, які традиційно подають після їжі. Витриманий міцний алкоголь – бренді (коньяк, арманьяк), кальвадос, віскі, особливо шотландський скотч, граппа, шнапс. Кріплені вина – солодкий херес, портвейн, мадера, червоний вермут.

Аперитиви завжди світлі, діжестиви темні. Якщо до закусок планується горілка та коньяк, то починати треба з горілки, а потім приступати до коньяку. Важливо враховувати, скільки градусів у напої. В якості аперитиву використовують слабший алкоголь, наприклад, шампанське.

У якості аперитивів використовують алкогольні напої, безалкогольні напої, соки. Серед популярних аперитивів вермут, херес, кампарі, ракія, бехеровка, узо, пастис, амонтільядо, коктейль кір. Також аперитивом може виступати міцний алкогольний напій, горілка, віскі, ром, джин.