Ароматний і жирний зирвак з баранини – основа смачної узбецької плову. Готується він буквально за 50 хвилин, тому що потрібен час, щоб м'ясо проварилося, інакше воно залишиться жорстким.

Як і рис, до якого часом додають горох чи маш. Назва страви «палов ош» складається з початкових літер продуктів, що використовуються при приготуванні: П – піоз (цибуля), А – аез (морква), Л – лахм (м'ясо), О – оліо (жир), В – вет (сіль) , Про – про (вода), Ш – шали (рис).

Приступаємо до варіння бульйону. Він називається зірвак. Виливаємо десь літр окропу в казан. Додаємо часник, зіру, сіль.

Накрити керамічною тарілкою діаметром трохи менше ніж верхня частина котла. Настояти ще 10-15 хвилин – це додасть плову розсипчастість.