Грудинки, стегенця, корейки, балики, ковбаси, буженина, ще десятки найменувань – це всі продукти із групи м'ясних делікатесів. Їх люблять за неповторний смак та корисні властивості, звичайно ж, це за умови, якщо продукт правильно приготовлений та зберігається у належних умовах.

Шпик солоний або копчений. Використовується жировий прошарок свинячий туші. Солоний шпик піддається тільки посолу, а копчений – копчення холодним методом.

Одне з них — прушт — сиров'ялене або сирокопчене м'ясо яловичини, свинини, навіть баранини. Вихідна сировина та способи її обробки в кожній країні свої, але результат незмінно чудовий, а головне унікальний і невідтворюваний.

Пузаніна, або підчеревок, це м'ясо з нижньої частини свинячої туші в животі. Звідси і походить назва. Для копчення підходить рівний шматок завтовшки щонайменше п'ять сантиметрів.