Натуральна ковбасна оболонка У ковбасному виробництві замість анатомічних назв кишок використовується власна термінологія: кола – з ободової кишки з вузьким відрізком прямої кишки, синюги – зі сліпої кишки з початковою частиною ободової кишки, черева – з тонкого відділу кишечника рогатої худоби.
Колагенова оболонка для ковбаси застосовується для приготування домашньої ковбаси та ковбасних виробів усіх видів: ковбаса варена докторська, краківська ковбаса, ковбаса варена копчена, сервелат варена копчений, мисливські ковбаски до пива, сирокопчена ковбаса.
Для збереження свіжості вареної ковбаси, її у частих випадках обертають у фольгу чи паперовий пакет. У такому стані цільну ціпок можна зберігати приблизно до 7 днів у холодильнику при температурі 0-9 градусів.