Брі – це м'який сир із коров'ячого молока світло-сірого кольору, вкритий трохи твердою кіркою, з пікантним остріватим ароматом. Усередині – вершково-ніжний.
Камамбер | |
---|---|
Місто, регіон | Нормандія |
Молоко | коров'яче |
Пастеризований | ні |
Текстура | м'яка, з твердою скоринкою, покритою пліснявою |
Найпопулярніші м'які сорти сиру: бри, камамбер, дор блю, фета, моцарелла, сулугуні, рікотта, маскарпоне, горогонзолу.
Камамбер (camembert): саме цей сир разом з багетом і беретом став складовою образа француза і Франції, що склався у світі. Це найбільш споживаний у країні вид сиру, що відрізняється м'якою текстурою, покритий твердою скоринкою з пліснявою.