Власне, смакові рецептори, як і нюхові, це хеморецепториі необхідні вони для того, щоб відстежувати хімічний склад навколишнього середовища. Ми звикли визначати смак як контактне почуття: молекули, що діють на смакові рецептори мови, знаходяться в якомусь розчині або їжі.31 Oct 2021
Органи смаку ссавців представлені смаковими цибулинами, або сосочками, які розташовані на слизових оболонках язика, твердого піднебіння, а також глотки та надгортанника та містять рецептори смаку (Хеморецептори).
Смак – Один з видів хеморецепції; відчуття, що виникає при дії різних речовин переважно на рецептори смаку (Розташовані на смакових цибулинах язика, а також задньої стінки глотки, м'якого піднебіння, мигдалики, надгортанника).
Смакові рецептори – Рецепторні смакові клітини є хеморецепторами, тобто чутливі до хімічних речовин.