Протягом століть індіанці племені гуарані на території сучасних Бразилії та Парагваю застосовували в їжу деякі види стевії, особливо Stevia rebaudiana, яку вони називали ka'a he'ê («солодка трава») як підсолоджувач до маті та інших медичних чаїв, для лікування печії та інших хвороб.

Стевія не рекомендується людям, які приймають ліки щодо зниження цукру в крові. Ще медова трава може спричинити побічні ефекти при взаємодії з протигрибковими та протизапальними ліками, а також препаратами, які знижують холестерин.

Користь натурального підсолоджувача стевії Сьогодні про медову траві знають здебільшого через дуже солодкий смак. На початку ХХ століття французьким вченим удалося видобути з неї концентрований екстракт. Саме його використовують як натуральний цукрозамінник.

Стевія підтримує тонус шкіри, знімає запалення, почервоніння. Після використання стевії, Шкіра стає помітно чистіше. Стевія сприяє також зміцненню і росту волосся, робить його більш гладким.