Стейк "Рібай" (Ribeye steak) Найпопулярніший стейк із мармурової яловичини – це стейк рибай. Роблять його з товстого краю бичка, що розташовується на спинній частині тварини. Таке м'ясо має тонкі волокна, тому готовий стейк виходить досить м'яким та соковитим.

Найбільш відомі стейки рибай, філе-міньйон, шатобріан та стриплойн. Популярністю користуються варіації з кісткою: тибоун, портерхаус, томагавк, ковбой. Для приготування страв використовуються м'язи, які не задіяні в русі бика. Це сприяє ніжності м'яса.

Існують такі різновиди стейків та види прожарювання м'яса залежно від віку та частини туші:

  1. Торнедос. М'ясо молодого теляти, середня частина вирізки. …
  2. Клаб-стейк. М'якуш береться разом із кісточкою з найдовшого м'яза спини.
  3. Рибай. Використовується лопаткова частина туші. …
  4. Тібоун. …
  5. Стриплойн. …
  6. Філе-міньйон. …
  7. Шатобріан.

Рибай стейк Рибай стейк Класика жанру, самий популярний та відомий шматочок! Виходить гарантовано смачним через великі жирові прошарки і ніжне, досить пухке м'ясо. Рибай – частина яловичини з товстого краю спинно-реберної частини туші. Причому, чим відруб ближче до голови, тим смачніше.