ლავაში, Перс. لواش – lavâš, тат. lәvәş) – прісний білий хліб у вигляді тонкого коржика з пшеничного борошна, поширений переважно у народів Кавказу, Балкан, та Середнього Сходу.

Види хліба

  • Пшеничний хліб Або так званий білий хліб. …
  • Змішаний пшеничний або пшенично-житній хліб Для приготування пшенично-житнього хліба використовують пшеничне борошно – не менше 51% від загальної кількості борошна, що використовується. …
  • Житній хліб
  • Життєво-пшеничний хліб

1. Багель, Шакек, Чіабатта, Чаппоті, Фокачча, Самса, Санбім, Калач, 2.

Гренки (також грінки-сухарики, крутони від фр. croûton) – загальнопоширена назва виробу з скибочок свіжого або черства хліба, обсмажені з рослинною олією на сковороді, деку або у спеціальних кухонних пристроях побутового та промислового призначення (жаркові шафи, тостери та інші).